Schumacher iz bolida na konja

Schumacher iz bolida na konja

Sedmostruki prvak svijeta u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher, koji krajem ove sezone završava karijeru, mogao bi uskoro da postane jahač.

Četrdesettrogodiašnji Schumacher otkrio je za italijansku "Gazzettu dello Sport" da mu je ideju o novoj karijeri predložila supruga Corina, inače pasionirani učesnik konjičkih trka.

"Planiram da učestvujem u kaubojskim trkama. Supruga mi je već namijenila konja za ta takmičenja. Dat ću sve od sebe", rekao je Schumacher.

Vozač Mercedesa, inače, voli kaubojski stil oblačenja i posjeduje ranč u Švicarskoj.

Schumacher je naglasio da nema namjeru da se ponovo vraća u "Najbrži cirkus".

"Formula 1 pruža maksimalno zadovoljstvo. Bilo kakvo drugo automobilsko takmičenje ne bi moglo da me ispuni, kao što to može Formula, pa zato definitivno stavljam tačku na karijeru", rekao je Schumacher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.