Seks i igre: Sportisti će na Olimpijadi dobiti rekordan broj kondoma

Zaštita na svakom uglu

Seks i igre: Sportisti će na Olimpijadi dobiti rekordan broj kondoma

M. Šljivak

Sportisti koji učestvuju na Olimpijskim igrama u PyeongChangu dobiće rekordan broj kondoma.

Nakon otvaranja Olimpijade, koja će se održati 9. februara, pokloniće se ukupno 110.000 paketa sa kontracepcijskim sredstvima. Ovo je 10 hiljada više nego tokom Olimpijskih igara u Vancouveru 2010. godine, te Sočiju 2014. godine.

Aparati sa kondomima biće u muškim i ženskim toaletima u olimpijskim selima, kao i u glavnoj prostoriji za štampu i naravno medicinskim centrima. S obzirom na to da na Igrama u Južnoj Koreji učestvuje 2925 sportista, svaki od njih prosječno dobija 37 kondoma.

Interesantno je svakako da je na Ljetnim Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru podijeljeno čak 450.000 kondoma, ali su se sportisti žalili da to nije dovoljno.

Ipak, trenutna cifra bi im trebala biti sasvim dovoljna jer bi pred seksa možda mogli razmišljati i o takmičenjima.

Takmičenje za Zimskim Olimpijskim igrama održava se od 9. do 25. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi