Seksi ples njemačke teniserke digao publiku na noge

Seksi ples njemačke teniserke digao publiku na noge

Edmir Škorić

U Kooyongu Švicarka Belinda Benčić i Njemica Andrea Petković odigrale su egzibicijski meč, a nastao je pravi šou kada je Andrea odlučila da zapleše.

Njemica je popularnim Gangam stlyle plesom zapalila atmosferu, a pratila ju je i Belinda.

Ovo je oduševilo sve prisutne, a Andrea je s plesovima na terenu počela ranije na nekom od mečeva.

"Nakon jednog poena sam izgubila kontrolu i počela da plešem, a publika je tražila još i nisam htjela da ih razočaram", objasnila je Petkovićeva.

Zanimljivo da je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a rođena je u Tuzli 9. septembra 1987. godine. Njen otaac Zoran Petković bivši je član jugoslovenske Davis Cup reprezentacije.

Andrea je najveći iskorak u karijeri napravila 2011. godine, došavši do četvrtfinala Australian Opena, Roland Garrosa i US Opena. Također je osvojila jaki WTA turnir u Strasbourgu, pobijedivši u finalu domaću tenisačicu Marion Bartoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi