Velika nada argentinskog nogometa optužena za seksualno zlostavljanje

Dvojica igrača Veleza u problemu

Velika nada argentinskog nogometa optužena za seksualno zlostavljanje

Edmir Škorić

Dvojica nogometaša argentinskog Velez Sarsfielda, Thiago Almada i Miguel Brizuela, optuženi su za seksualno zlostavljanje 28-godišnje djevojke.

Argentinski sud istraživao je slučaj više od dva mjeseca, da bi u utorak tužiteljica Laura Zysenskin donijela odluku na štetu dvojice optuženih.

Dvojicu nogometaša žrtva je prijavila krajem prošle godine. Zločin se dogodio u kući Juana Martina Lucera, saigrača dvojice optuženih, koji je krajem novembra organizovao zabavu u Buenos Airesu.

Mlada žena rekla je da je bila u sobi s Thiagom Almadom, s kojim je trebala imati seksualne odnose, ali nekoliko minuta kasnije pojavio se Miguel Brizuela i unatoč njenim zahtjevima da on napusti sobu, igrač nije otišao.

Thiago Almada ima 19 godina i smatra se jednim od velikih otkrića argentinskog nogometa. Miguel Brizuela ima 24 godine i nije prvi put da je osuđen zbog nasilja. U junu prošle godine djevojka ga je optužila da ju je udario pesnicom u lice.

Top Komentari

Sanska_Prangija
I ovi hercegovci samo prave belaja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti