Semedo osuđen na pet godina zatvora
Foto - EPA

Kazna je uslovna uz zabranu ulaska u Španiju

Semedo osuđen na pet godina zatvora

M. Šljivak

Portugalski fudbaler i aktuelni član Olympiacosa, Ruben Semedo, osuđen je na pet godina zatvora.

Doduše, osuđen je uslovno, ali mu je zabranjen ulazak u Španiju u narednih osam godina i to zbog velikog broja krivičnih djela koje je počinio.

On je tokom boravka u ovoj zemlji, gdje je igrao za Villarreal, optužen za pljačku, napad, kidnapovanje i posjedovanje oružja. Pet mjeseci je bio iza rešetaka, a uz kauciju od 30.000 eura izašao je na slobodu.

Ubrzo je otišao iz Španije i potpisao je za Olympiacos, čiji je član i danas, a bez njegovog prisustva održano je suđenje na kojem je osuđen na pet godina uslovne zatvorske kazne.

Semedo je većinu počinjenih djela priznao i izjavio je da je to učinio za osobu kojem je bio dužan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi