Serena najplaćenija sportistkinja na svijetu

Zaradila skoro 30 miliona dolara

Serena najplaćenija sportistkinja na svijetu

Endin Čaušević

Magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih sportistkinja na svijetu, a prvom mjestu je ubjedljivo Serena Williams.

Američka teniserka je u proteklih 12 mjeseci zaradila 28,9 miliona dolara, te je ubjedljivo na prvoj poziciji. Zanimljivo je da je Williams s ovog mjesta skinula Mariju Šarapovu koja je bila najplaćenija u posljednjih 11 godina.

Na drugom mjestu nalazi se upravo ruska teniserka koja je u prethodnih 12 mjeseci inkasirala 21,9 miliona dolara. Zbog problema sa dopingom Šarapova je izgubila sponzorske ugovore sa Nikeom, Porscheom i mnogim drugim. Šarapova je ove godine zaradila osam miliona manje u odnosu na prošlu.

Na trećem mjestu nalazi se nekadašnja prvakinja u MMA Ronda Rousey koja je u prethodnih 12 mjeseci zaradila tačno 14 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi