Sergej Barbarez u misiji "Igraj srcem"

Bivši kapiten BiH među zvijezdama

Sergej Barbarez u misiji "Igraj srcem"

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez davno se oprostio od aktivne fudbalske karijere.

Ipak, Mostarac često iskoristi priliku da ponovo uskoči u kopačke pogotovo kad je riječ o akcijama u kojima se nekome pomaže ili skuplja pomoć za nekoga.

Igračka legenda HSV-a, koja u svojim vitrinama ima "top" namijenjen najboljem strijelcu Bundeslige u jednoj sezoni, ovog je vikenda uzeo učešće u manifestaciji "Kicken mit Herz" (Igrajmo srcem), a cilj je bio prikupljanje pomoći za one najugroženije kojima je pomoć najčešće potreba.

Da ima veliko srce legenda bosanskohercegovačkog fudbala pokazala je i ovaj put kada je igrao u drušvu još jedne legende njemačkog fudbala kakva je Thomas Helmer, nekadašnji reprezentativac Njemačke i fudbale Bayerna, a sada stručni saradnik Sky Sporta. Tokom utakmice skupljeno je 112.500 eura, a rezultat je bio u drugom planu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.