Sergio Perez u šampionskom bolidu putovao od New Yorka do Floride

Pred VN Miamija

Sergio Perez u šampionskom bolidu putovao od New Yorka do Floride

O. Lekić

Ovog vikenda se vozi dugo iščekivana prva trka za Veliku nagradu Miamija u historiji Formule 1, a Oracle Red Bull Racing je tim povodom svog vozača Sergia 'Checa' Pereza poslao na jedinstveno putovanje od New Yorka do grada na Floridi, i to u bolidu koji je 2011. godine Red Bullu donio dvostruku krunu.

Nakon četiri trke u ovoj sezoni Formule 1, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen zauzima drugo, a njegov timski kolega Perez treće mjesto u poretku vozača. Najbrži cirkus na svijetu ovog vikenda seli se u SAD, gdje će Miami ugostiti svoju prvu trku Formule 1.

Vozači Red Bulla su u video serijalu „Road Trips“ već krstarili cestama diljem svijeta: od SAD-a i Nizozemske, do Južne Afrike i Češke. Perez je za svoje debitantsko „putovanje cestom“ sjeo u RB7, bolid u kojem je Sebastian Vettel 2011. godine osvojio svoju drugu šampionsku titulu za Red Bull.

U videu naslovljenom „Race to Miami“, dolazi do nesporazuma između Pereza i Christiana Hornera, šefa Oracle Red Bull Racinga, koji Checa šalje na nemoguću misiju da u jednom danu iz New Yorka stigne u Miami.

Uz pomoć svog tima iz boksa - u kojem su se našli wakeboard legenda Parks Bonifay te igrač američkog fudbala iz ekipe Miami Dolphinsa, Byron Jones - Perez prvo juri ulicama New Yorka, zatim Nacionalnim parkom Everglades, da bi na kraju stigao na Miami International Autodrome, na kojem će se voziti VN Miamija.

„Svidjelo mi se moje prvo putovanje s Red Bullom. Sjećam se onog u kojem Daniel [Ricciardo, bivši vozač Red Bulla] prelazi most Golden Gate, i nikad nisam pomislio da ću i ja imati priliku da učestvujem. Mislim da je Miami savršena lokacija za Formulu 1, to je jako zabavan grad i ima dobru energiju. Staza izgleda sjajno i jedva čekam da vidim fanove. Austin je za mene uvijek kao domaća staza, a mislim da će i sa Miamijem biti slično“, rekao je 32-godišnji Meksikanac iz Guadalajare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti