Ševčenko odlazi u politiku

Ševčenko odlazi u politiku

Andrej Ševčenko je nakon Evropskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini okončao nogometnu karijeru i u budućnosti će se baviti politikom.

Ovu odluku legendarnog ukrajinskog nogometaša objavio je Dinamo iz Kijeva, u čijim redovima je počeo i završio karijeru. Još nisu poznati detalji njegovog budućeg političkog angažmana.

Ševčenko je kao 18-godišnjak debitirao za Dinamo iz Kijeva, u kojem je proveo pet godina prije nego što je 1999. prešao u redove AC Milana.

S italijanskim klubom ostvario je najveće uspjehe u karijeri, osvojivši Ligu prvaka 2003., a godinu dana kasnije i "Zlatnu loptu". Sa 175 golova drugi je najbolji strijelac Milana svih vremena.

Od 2006. do 2009. nosio je dres Chelseaja, a poslije kratke posudbe Milanu odlučio je da se vrati u kijevski Dinamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.