Ševčenko: Platini je glavni svodnik prostitutki!

Mračna strana Eura

Ševčenko: Platini je glavni svodnik prostitutki!

Glasnogovornica Udruženja za zaštitu žena u Ukrajini, Inna Ševčenko, izjavila je da se UEFA ponaša kao svodnik u toj zemlji tokom Eura.

Prostitucija je ilegalna u Ukrajini, ali Vlada te zemlje pretpostavlja da se oko 12.000 žena bavi najstarijim zanatom na svijetu, dok je prema drugim izvorima taj broj mnogo veći.

Tokom Eura prostitucija u Ukrajini je drastično skočila, a glasnogovornica Femena tvrdi kako je UEFA i tu vidjela način da dodatno zaradi.

"Razlog zbog kojeg sam ja protiv UEFA je to što ta organizacija gleda samo kako da zaradi novac. Novac je jedino oko čega se oni brinu, a sex industrija u Ukrajini donosi mnogo novca", kaže Ševčenko za Goal.com.

Ševčenko tvrdi da je UEFA umjesto da dadne svoj doprinos u suzbijanju prostitucije, čak podstiče to kako bi zaradila što više novca.

"Da, vjerujem da UEFA radi sa pojedincima iz naše vlade kako bi stimulisala prostituciju tokom EURA. Ovakva takmičenja kao što je Eura podstiču rast prostitucije. Sjetite se da je uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine prostitucija legalizovana u toj zemlji. Sada u Ukrajini ima više noćnih klubova nego apoteka ili restorana", kaže Ševčenko i dodaje:

"To ne smeta UEFA-i, koja se u Ukrajini ponaša kao pravi svodnik. Michel Platini je glavni svodnik u cijeloj priči!".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.