Shaq vlastitoj djeci ne da ni centa, a u restoranu je napravio gest kojeg gosti nikad neće zaboravit

Želio je biti anoniman

Shaq vlastitoj djeci ne da ni centa, a u restoranu je napravio gest kojeg gosti nikad neće zaboravit

Admin Čaušević

Shaquille O'Neal je napravio gest kojeg gosti jednog restorana nikad neće zaboraviti.

Penzionisani košarkaški fenomen je stigao u jedan od elitnih restorana u New Yorku u društvu žene za koju je kazao da je njegova pratnja.

Kada su naručili i obavili jelo O'Neal je platio večeru svim gostima koji su se tada nalazili u restoranu što je bio još jedan njegov potez velikodušnosti.

Američki mediji izvještaju da je kompletan račun kojeg je platila nekadašnja zvijezda LA Lakersa iznosio oko 25.000 dolara.

Želio je da njegova velikodušnost ostane tajna, a od osoblja restorana je zatražio da se nikom ne govori da je platio večeru gostima sve dok ne napusti restoran.

"Ostavio im je i najveći bakšiš ikada", poručio je jedan od izvora.

Ipak, bez obzira na bogatstvo od 400 miliona dolara, četverostruki prvak NBA lige nije velikodušan prema svoje šestero djece.

"Moja djeca su sada dovoljno stara. Na neki način me uznemiravaju, ali ne razumiju. Uvijek im govorim da nisu oni bogati, već da sam ja bogat."

"Trebaju završiti fakultet i ako žele da investiram u njihovu firmu moraju mi to prezentovati, do tada im ne dam ništa."

"Imam šestero djece. Hoću doktorora, farmaceuta, advokata, nekog ko ima više kompanija, nekog da preuzme moj posao, ali uvijek im kažem da im ga neću predati, već da to trebaju zaslužiti", rekao je svojevremeno legendarni košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti