Savršen zločin u kući Shkodrana Mustafija: Sjedio je sa ženom kada se začula buka i bilo je kasno
Foto: Ilustracija (Instagram & pexels.com)

Policija nije na vrijeme došla

Savršen zločin u kući Shkodrana Mustafija: Sjedio je sa ženom kada se začula buka i bilo je kasno

Eldar Ganibegović

Slavni i bogati sportisti su česta meta pljačkaša i to nije ništa novo. Međutim, ono što se desilo Shkodranu Mustafiju priča je za sebe. Pljačka kuće dogodila se prošle godine, a policija još uvijek nije rasvijetlila slučaj. Radi se očito o profesionalcima koji su dobro znali šta rade.

Prošle godine, jedne večeri pred ponoć, dogodila se pljačka u kući fudbalera Levantea Shkodrana Mustafija nakon što se on s porodicom vratio iz Njemačke. Do sada se govorio o vrijednosti štete od milion eura, no AS danas piše kako je ona 1,2 miliona eura.

Lopovi su uspjeli da ukradu 12 satova vrijednih 800.000 eura, koji pripadaju luksuznim brendovima poput Rolexa, Patek Philippea i Audemars Pigueta. Ukradeno je i osam luksuznih torbi, proizvođača Chanel, Hermes i Louis Vuitton, koje koštaju oko 50.000 evra.

Osim ovoga, lopovi su ukrali i dijamantski prsten, narukvice i ogrlice u vrijednosti od 280.000 eura. Otišli su i sa gotovinom iz kuće, a radi se o cifri od 11.000 eura. 

Mustafi je ispričao kako se sve dogodilo. Dok su on i supruga u dnevenoj sobi gledali TV, djecu su poslali u njihovu sobu i uvjerili se da spavaju.

Zatim se začula buka s balkona, a lopov je udarao po staklu čekićem. Mustafi je povikao na suprugu da zove policiju i utrčao u sobu u kojoj su bila djeca.

Oglasi

Uzeo je djecu i pronašao suprugu koja je već aktivirala dugme za paniku. Krenuo je ostaviti djecu na sigurno, ali je tu naletio na dva lopova.

Jedan je sa sobom imao čekić i njemačkom fudbaleru nije dao da zatvori vrata. Prijetio mu je i rekao da ugasi alarm, što je Mustafi i uradio.

Treći lopov je otišao u kuhinju i otvorio vrata drugom lopovu, koji je čekao napolju. Trojica lopova su zatim odveli Mustafija i njegovu suprugu na sprat i postavili im pitanja gdje drže svoje dragocjenosti. Pronašli su razne dragulje u nekim fiokama, ali su odmah potom pitali za sef.

"Ne znam kako su znali za postojanje sefa. Uplašena, supruga ga je otvorila, dala im novac i kutiju sa tri sata, a zatim pokušala da je zatvori. Ali lopovi su je zaustavili i uspjeli da odnesu sve još uvijek bio tamo", rekao je Mustafi.

Nakon toga, lopovi su igrača, zajedno sa suprugom i djecom, zaključali u igraonicu i rečeno im je da ne zovu policiju, ali je u međuvremenu supruga iskoristila nepažnju lopova i već kontaktirala policiju, koja nije stigla na vrijeme.

Godinu dana kasnije slučaj još nije zatvoren, a istražitelji su zaključili da su lopovi profesionalci i da su dobro proučili kuću fudbalera Levantea. Vjeruje se da su uspjeli proći pored detektora pokreta prolazeći kroz mrtve uglove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi