Pogledajte kako su huligani brutalno pretukli slavnog košarkaša na ulicama Moskve

Pojavio se video

Pogledajte kako su huligani brutalno pretukli slavnog košarkaša na ulicama Moskve

Esmer Oštraković

Ruski košarkaš, Alexey Shved, brutalno je pretučen sinoć u Moskvi od strane nekoliko huligana, a zbog povreda koje je zadobio završio je u bolnici.

Ovo je saopštio klub za koji trenutno nastupa, a radi se o moskovskom CSKA.

"Uslijed pada Alexey je zadobio tešku povredu glave i kolima hitne pomoći brzo je prevezen u bolnicu. Policija je u potrazi za njegovim napadačima.

Zbog povrede Shved neće biti u protokolu za naredne mečeve našeg tima", rekli su iz CSKA.

U međuvremenu se pojavio i video sa jedne od nazdornih kamera na kojem se vidi da pet osoba napada Shveda.

Oglasi

U decembru ove godine Svhed će napuniti 35 godina, a iza sebe ima jako dobru karijeru.

Naime, bio je prvak Eurolige s CSKA 2008. godine, te član idealne petorke Evropskog prvenstva koje je održano 2017. godine. Osim toga odnio je i nagradu MVP-a Eurokupa iste godine, a 2021. godine bio je najbolji asistent Eurolige.

Svojevremeno je Svhed igrao i u NBA ligi gdje je sa dosta uspjeha nosio dresove Minnesote, Philadelphie, Houstona i New Yorka.

Poslije NBA lige vratio otišao je u ruski Khimki gdje je igrao šest sezona, a 2021. godine prešao je u moskovski CSKA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti