Silva: Želim da ga ušutkam, Barton: Sredi povrede, debeli

Žestoka svađa dvojice fudbalera

Silva: Želim da ga ušutkam, Barton: Sredi povrede, debeli

Veznjak Marseillea, Joey Barton našao se u sukobu sa defanzivcem PSG-a Thiagom Silvom nakon što je kritikovao igru reprezentacije Brazila. Na meti Bartona posebno se našao Brazilac, Neymar.

"Čujem da dosta ljudi kritikuje reprezentaciju Brazila. Među njima je i igrač Marseilla, ne mogu da mu se sjetim imena, Englez koji je rekao dosta loših stvari o Neymaru i brazilskom fudbalu. Također, to je radio i sa Beckhamom i Ibrahimovićem", rekao je Silva za L'Equipe te je dodao:

 

"Budući da o njemu niko ne govori, zabavno mu je kritikovati velike igrače i na taj način privlačiti pažnju ljudi. Ta osoba nikada ne smije zaboraviti na zlatno-zeleni dres koji ima više zvjezdica nego bilo koji drugi. Pet Svjetskih prvenstava. To zaslužuje poštovanje. Imam veliku želju da pobijedim i da ušutkam tog Engleza. Šta on zna o brazilskom fudbalu. Ne sjećam se da sam igrao protiv njega u reprezentaciji".

 

Na ove Silvine riječi Barton je preko Twittera uzvratio u svom stilu.

 

"Thiago Silva. To je ona pi**a koja je povrijeđena čitavu sezonu. Još jedan precijenjeni Brazilac. Sredi te povrede, debeli".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.