Sjećate li se nje? Bivša šampionka Wimbledona danas izgleda neprepoznatljivo

Marion Bartoli nabacila koji kilogram viška

Sjećate li se nje? Bivša šampionka Wimbledona danas izgleda neprepoznatljivo

Mnogo profesionalnih sportista se po okončanju karijere 'zapusti', ali ono što je uradila nekadašnja šampionka Wimbledona Marion Bartoli je prevršilo svaku mjeru.

Ona je 2013. godine osvojila nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu i odmah nakon toga odlučila da se povuče.

Godinu dana kasnije upoznala je dečka koji joj je promijenio život, ali na gore. Bartoli je nakon raskida s njim izgubila mnogo kilograma, a tokom 2016. godine je u Indiji zadobila misterijozni virus zbog kojeg je završila u bolnici, a u jednom trenutku vaga je pokazivala samo 40 kg.

Ipak, ova 34-godišnja bivša teniserka se uspjela oporaviti, a na ovogodišnjem Wimbledonu se pojavila u neprepoznatljivom izdanju.

I prije raskida s dečkom i virusa iz Indije imala je koji kilogram viška, ali čini se da je sada baš pretjerala. Obzirom da sada radi kao novinarka, ona prisustvuje većini turnira, a na Wimbledonu je bila u centru pažnje.

Definitivno je evidentno da više ne liči na onu teniserku koja je prije šest godina podigla trofej na trećem Grand Slamu sezone, a na fotografijama možete pogledati kako sada izgleda.

Inače, Francuskinja je svojevremeno bila 7. teniserka svijeta, a osim titule na Wimbledonu najveći uspjesi na Grand Slamovima su joj polufinale Roland Garrosa iz 2011 te četvrtfinala Australije i US Opena 2009. i 2012. godine.

"Šu**k mi je stalno govorio da sam debela, bila sam uništena"

Inače, u intervjuu kojeg je dala prije godinu dana Bartoli je govorila o problemima koje je imala s dečkom. 

"Mnogo kila sam izgubila zbog svog bivšeg koji mi je napravio pakao od života. Bio je pravi šu**k. Mnogo sam naučila iz svega. Prihvatila sam neke neprihvatljive stvari i govorila sebi da nije ništa ozbiljno, a na kraju sam bila potpuno uništena. Izgubila sam mnogo na težini, bila sam slaba i to je utjecalo na imuni sistem, pa me virus dokrajčio", kazala je teniserka.

"Upoznala sam dečka 2014. godine i svakog dana mi je govorio da sam debela, a kada bi vidio mršavu djevojku na ulici govorio bi mi: 'Vidiš kako je ona mršava i lijepa'. To sve mi je na kraju pomoglo", ispričala je Bartoli za L'Equipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi