Sjeverna Koreja stvara igrača koji će biti bolji od Messija

Nevjerovatan plan lidera Sjeverne Koreje

Sjeverna Koreja stvara igrača koji će biti bolji od Messija

Endin Čaušević

Lider Sjeverne Koreje, Kim Jong-un, dao je navjerovatan zadatak za fudbalske stručnjake u ovoj zemlji.

Naime, on je u fudbalske akademije u Sjevernoj Koreji doveo stručnjake kojima je naredio da moraju napraviti fudbalera koji će biti najbolji svih vremena. Navodno, on je poručio kratko da taj igrač mora biti bolji od Lionela Messija.

Jong-unov plan je da stvore igrača iz Sjeverne Koreje koji će prvo početi dominirati u Aziji, a zatim u ostatku svijeta. Naravno, plan Sjeverne Koreje je da pored boljeg igrača od Messija naprave i najbolji reprezentaciju na svijetu.

Sjeverna Koreja je na tek 126. poziciji FIFA-ine rang liste, ali nas ne bi trebalo iznenaditi da oni misle da su prvi s obzirom na manipulaciju medija koju vodi lider ove zemlje. Podjećamo, nakon poraza na SP-u 2010. godine od Brazila narado u ovoj državi vjerovao je da je njihov tim savladao Karioke sa 7:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi