Škotski klub ide korak dalje: Manekenka u toplesu predstavila novi dres
Foto: Ayr United

Zanimljiva marketinška kampanja Ayr Uniteda

Škotski klub ide korak dalje: Manekenka u toplesu predstavila novi dres

Fudbalski klubovi se stalno trude na zanimljiv način predstaviti svoje dresove i tako privući što više pažnje svojih navijača i potencijalnih kupaca istih, ali škotski Ayr uvijek ide korak dalje.

Naime, novi dres Ayr Uniteda, koji se takmiči u škotskoj ligi 1, je predstavila manekenka i to fotografijama na kojima je u toplesu, a "izgled" novog dresa je oslikan na njenoj koži.

Inače, Ayr je i u prošlosti na sličan način predstavljao svoje nove dresove, ali je to bila ideja glavnog sponzora, kompanije Bodog.

Iako je saradnja sa ovom kompanijom završila, u Ayru nisu željeli odustati od prakse korištenja golišavih modela u promotivne svrhe.

Novi sponzor CoinGeek.com je, međutim, tražio da se u ovoj kampanji potencira jednakost, pa je na isti način drugu garnituru dresova Ayra predstavio i muški model.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi