Skroman, nema šta: U kakvom to automobilu Guardiola ide na trening?

Ne robuje četverotočkašima

Skroman, nema šta: U kakvom to automobilu Guardiola ide na trening?

Iako u Manchester Cityju zarađuje 20 miliona funti po sezoni, Pep Guardiola jedan je od onih koji ne robuje pretjerano automobila.

Ponajbolji trener svijeta je u periodu dok je vodio Barcelonu zamjerao igračima što na treninge dolaze u skupocjenim automobilima, a stav prema limenim ljubimcima Španac nije promijenio ni danas.

Premda u garaži ima Bentley Flying Spur, Guardiola je "uhvaćen" kako na trening Manchester Cityja odlazi u električnom Nissan Leafu čija se vrijednost procjenjuje na 'samo' 28 hiljada funti. Da bude interesantnije, ne radi se o najnovijem modelu, već onom iz 2012. godine koji je tada proglašen i evropskim automobilom godine.

Za ostale zvijezde u Engleskoj se i ne može reći da su baš skromne. Mediji u Engleskoj su, recimo, za Jessea Lingarda pisali kako se gotovo svaki dan na treninzima pojavljuje u nekom drugom automobilu. U svojoj garaži, između ostalog, ima Range Rover Sport SVR, Mercedes-AMG C63 S Coupe, Bentley Bentayge, Bentley Continental GT..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi