Šok: Hitler se pojavio na tribini, susret prekinut
Foto: Screenshot

Užasavajuća koreografija

Šok: Hitler se pojavio na tribini, susret prekinut

Za lik nacističkog vođe Adolfa Hitlera odavno nigdje nema mjesta, ali je "firer" uspio zalutati u Sudan i to na utakmicu tamošnjeg fudbalskog prvenstva.

Naime, na stadionu u Omdurmanu se mogla vidjeti zaista užasavajuća koreografija u režiji navijača domeće ekipe Al-Hilala.

Ultrasi Al-Hilala su iskoristili utakmicu protiv Al-Mereikha kako bi na tribini istakli transparent na kojem je pisalo "Holokaust", ali i veliku sliku Adolfa Hitlera.

Nakon pojavljivanja sporne koregorafije na tribini susret je prekinut, a intervenisala je i policija koja je istu i uklonila. 

Ono što je sigurno jeste da će se sudanski klub i njegovi navijači suočiti sa žestokim kaznana, a nadležni organi su već započeli istragu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi