Šok u Barceloni: Neymar mora pred sud!

Zbog korupcije oko transfera iz Santosa

Šok u Barceloni: Neymar mora pred sud!

Endin Čaušević
Teme:

Španski sud danas je objavio da se Neymar mora pojaviti pred sudom zbog kontraverznog transfera u Barcelonu.

Brazilski fudbaler u Barcelonu je stigao na ljeto 2013. godine, a ovaj transfer i dalje se nalazi u centru pažnje. Naime, slučaj je otvoren početkom 2014. godine kada su otkrivene nepravilosti u vezi Neymarovog transfera iz Santosa. Barca je već platila kaznu od pet miliona eura, ali to očito neće biti dovoljno.

Neymar će se zajedno sa svojim roditeljima morati pojaviti pred španskim sudom jer prihvaćena optužnica za korupciju u vezi transfera iz Santosa u Barcelonu. Brazilska incesticiona grupa DIS uložila je žalbu jer su poručili da njima treba pripasti 40% od transfera.

Oni su španskom sudu dali izjavu da su dobili znatno manju sumu novca od dogovorene, te da se radi o korupciji. Sud je uvažio ove navode, te je presuđeno da se Neymar mora pojaviti na sudu kako bi dao svoju izjavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi