Son donirao 100.000 funti i, pazite sad, kritikovan što nije dao više!

Pomaže Južnoj Koreji

Son donirao 100.000 funti i, pazite sad, kritikovan što nije dao više!

E. Škorić

Zvijezda Tottenhama Son Heung-min donirala je 100.000 funti žrtvama najgore požara u historiji Južne Koreje.

Južna Koreja je proglasila vanrednu situaciju u zemlji nakon najgoreg šumskog požara ikada. Vatrena stihija uništila je 135 domova, a na gašenju požara bilo je aktivno 17.700 pripadniha hitne službe.

Nakon što je saznao za užasne vijesti, Son je odmah odlučio da donira 100.000 funti Južnoj Koreji kako bi barem donekle pomogao u namirivanju ogromne štete.

Son se smatra nacionalnim herojem u Južnoj Koreji i bio je jedan od brojnih ljudi koji su davali donacije.
"To nije ništa u poređenju sa onim što su žrtve dale", kazao je Son.

"Iako živim u inostranstvu, znam šta se dešava u mojoj domovini. Mislim da je to nešto što treba da uradim kada postoji velika katastrofa u mojoj domovini. Novac je najmanje važan", rekao je Son.

Uprkos njegovoj donaciji, Son je bio kritikovan od strane nekih u Južnoj Koreji jer 100.000 funti smatraju nedovoljnim iznosom s obzirom na to da je njegov doprinos manji od nedeljne plate od 140.000 funti koliko zarađuje u Tottenhamu.

Top Komentari

LOLLOL
To mu je lekcija. Sljedeci put nula i dovidjenja prijatno.
6 1
Adnanos
Nije moro nista ali razumijem i kriticare. Ako volis svoju zemlju i svoj narod toliko onda je ovo baksis. Ali ako te boli kifla za ljudima kao naprimjer sto boli politicara K u Bosni za narod onda je i marka ko kuca.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi