Španski trener pornićem motivisao igrače: Budite žestoki!

Pred ključnu utakmicu

Španski trener pornićem motivisao igrače: Budite žestoki!

O. Lekić

Fudbaler Anderson Conceicao (26) je u razgovoru za jednu brazilsku televiziju otkrio zanimljivu anegdotu iz vremena kada je u sezoni 2012/2013. nastupao za Mallorcu. 

U to vrijeme tadašnjim španskim prvoligašem je upravljao Joaqin Caparros, a uoči ključne utakmice protiv Athletic Bilbaa opuštao se gledajući porniće. To je iznenadilo i same igrače koji nisu znali kako da se pred trenerom postave.

"Imali smo sastanak pred utakmicu i tada je na trenerovom TV-u bio upaljen američki pornografski film. Nismo znali da li da se smijemo ili da budemo ozbiljni, a kasnije smo shvatili da to zapravo i nije bila Caparrosova šala", ispričao je Anderson Conceicao kroz smijeh i potom nastavio: 

"On je zapravo tražio da budemo žestoki na utakmici kao glumac iz filma. Tražio je da budemo poput njega, da budemo žestoki i da ne popuštamo protivniku", dodao je Brazilac koji danas nastupa za Philadelphiju. 

Conceicao je na kraju dodao da nije bilo onako kako je trener planirao.

"Pokušali smo ga shvatiti ozbiljno, ali ispalo je drugačije nego što je trener želio. Poraženi smo, trener je ostao bez posla i na kraju smo ispali iz lige", prisjetio se Conceicao u razgovoru za brazilsku televiziju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi