Sport Plus pomaže dogradnju bolnice u Novoj Biloj

Krajem aprila i humanitarna utakmica u Vitezu

Sport Plus pomaže dogradnju bolnice u Novoj Biloj

Endin Čaušević

Dva miliona KM potrebno je za izgradnju šeste lamele zgrade Bolnice "Dr. fra Mato Niklić" u Novoj Biloj.

Sportska kladionica 'Sport Plus' ove sedmice finansijski je pomogla izgradnju lamele i dogradnju bolnice.

"Upoznati smo s humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava, a u sklopu koje je organizirana humanitarna nogometna utakmica krajem aprila. Rado smo se odazvali pozivu i donirali novčana sredstva koja će pomoći organizaciju utakmice i izgradnju lamele", rekao je Marko Milanović direktor 'Sport Pus'. 

Humanitarna nogometna utakmica bit će održana 22. aprila na Gradskom stadionu u Vitezu. Na utakmici snage će odmjeriti Humane zvijezde Hrvatske i Prijatelji bolnice.

Organizatori ove humanitarne utakmice najavili su nastup velikih imena među kojima su Dario Šimić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Robert Špehar, Marko Babić, Petar Krpan, Mario Jozić, Silvijo Marić, Tomislav Šokota, Tomislav Rukavina, bivši reprezentativac Belgije Branko Stupar, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Olimpijskog odbora Hrvatske Zlatko Mateša, najbolji vaterpolist Hrvatske svih vremena Dubravko Šimenc te mnoge druge poznate osobe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti