FUP uhapsio dvije osobe: Sportisti iz Sarajeva uzeli sat od 120.000 eura i pokušali oduzeti Porsche

Akcija FUP-a

FUP uhapsio dvije osobe: Sportisti iz Sarajeva uzeli sat od 120.000 eura i pokušali oduzeti Porsche

M. Šljivak
Teme:

Službenici Federalne uprave policije izveli su u utorak akciju pod nazivom “Korner” prilikom koje su uhapsili dvije osobe.

FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.), a oni se sumnjiče da su od sportiste jednog sarajevskog kluba oduzeli sat vrijedan 120.000 eura, te su pokušali oduzeti i automobil Porsche Panamera.

Ime sportiste nije objavljeno, a iz FUP-a su istakli:

"Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koja pomenuta lica koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela", navodi se i dodaje:

"Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Kenan Hasagic. Vozi Porsche Pannameru. Igrao vani godinama....
0 3
Neko91
Info vezan za sport ili crnu hroniku ?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi