Sportisti pobijedili koronavirus: Za većinu je virus bio samo obična prehlada!
Foto - EPA

Niko nije imao ozbiljne probleme sa zdravljem

Sportisti pobijedili koronavirus: Za većinu je virus bio samo obična prehlada!

M. Šljivak

Pandemija koronovirusa napravila je pravi haos u svijetu sporta.

Najveći sportski događaji, najveće lige svijeta su otkazane zbog ovog virusa, a nekoliko dobro poznatih sportista je bilo pozitivno zbog koronavirusa.

Većina zaraženih profesionalnih sportista je bez većih problema prebolovala koronavirus. Proveli su određeni period u izolaciji od ostatka svijeta i uglavnom su se oporavljali u kućnoj karanteni i nikom od njih život nije bio ugrožen.

Ako je suditi prema njihovim svjedočenjima, niko od njih nije imao previše problema da pobijedi koronavirus. Izgledalo je u najgorem slučaju kao jača prehlada koje su se brzo riješili i nakon 14 dana u izolaciji su zatim imali negativan test.

Fudbaler Juventusa Daniele Rugani među prvima je bio pozitivan na testu. On nije imao nikakve simptome.

"Dobro sam. Uvijek sam bio dobro. Nisam imao simptome koji se mogu pročitati naokolo. Imao sam sreću", rekao je Rugani.

Njegov saigrač Paulo Dybala je imao bolove u mišićima i osjećao je slabost, no nije to dugo trajalo.

"Sada se lakše krećem, hodam i pokušavam trenirati... Jedva sam disao, nisam mogao ništa nakon pet minuta. Osjećao sam bol u mišićima. Srećom, Oriana i ja smo sada puno bolje", poručio je Dybala.

Inače, i Paulova djevojka Oriana je pozitivna na Covid-19, ali se sada oboje uspješno oporavljaju u izolaciji.

U Engleskoj je prvi zaraženi fudbaler bio Callum Hudson-Odoi iz Chelseaja. Ni on nije imao nikakve simptome.

"Osjećam se odlično. Imao sam virus, ali sada je on stvar prošlosti", rekao je Hudson-Odoi koji je žestoko trenirao tokom 'bolovanja' i nije se ni dalo naslutiti da zapravo ima virus.

Arteta se izliječio, pa govorio o simptomima korone: Za mene samo običan virus...

Menadžer Arsenala Mikel Arteta također nije imao nikakve simptome i posljedice od koronavirusa.

On je svakodnevno obavljao sve aktivnosti kao što ih i inače obavlja.

"Što se tiče simptoma, to je za mene bio običan virus. Tri dana sam imao malo višu temperaturu i suhi kašalj, a osjećao sam i neku nelagodu u grudima. To je bilo to", rekao je Arteta.

Pored nabrojanih fudbalera pozitivan test je imao i Blaise Matuidi iz Juventusa, tri igrača Fiorentine i šest Sampdorije.

U Španiji su najviše 'stradali' igrači Valencije i Alavesa. Ipak, niko od njih nije imao previše problema da pobijedi virus i većina ih je sada veoma dobro.

Treba istaći da je jedino Belgijanac Marouane Fellaini određeno vrijeme proveo u bolnici. Tri sedmice je bio pod nadzorom ljekara u Kini, ali je njegovo stanje bilo veoma dobro i nije bilo problema s njegovim ozdravljenjem.

U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) pozitivni na koronavirus bili su Kevin Durant, Rudy Gobert, Donovan Mitchell... Svi su bez problema prošli kroz virus.

"Nisam ni imao pojma da sam zaražen", riječi su Rudyja Goberta koji je postao prvi igrač s koronavirusom u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Sportisti širom svijeta su bez ozbiljnih problema prošli kroz koronavirus. Rijetki su imali veće zdravstvene probleme, ali je najavljeno da će svi oni imati dodatne preglede pred nastavak sezone.

To bi trebalo da im donese dodatnu sigurnost za nastavak sezone, ali veći problem od koronavirusa bi im mogao biti pad u formi, kao i opasnost od težih povreda zbog žestokog ritma koji ih čeka po povratku na terene.

Top Komentari

manijaci_____
JA SAM VAMA REKO DA NECE NISTA BIT KAZU DA NE KO UMRE AHAHAHAHAHAH PA OD KORONE CE UMRIJET LJUDI KOJI IMAJU HRONICNE BOLESTI I SA SLABIM IMUNITETOM A TO SU VECINOM STARIJI LJUDI
2 0
xavi26
Cak ste nas i vi zasipali bombasticnim naslovima..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi