Sportska novinarka otkrila seksističke poruke fudbalera

U svojoj knjizi "Toys"

Sportska novinarka otkrila seksističke poruke fudbalera

Dok stranice engleskih tabloida i sportske štampe puni skandal s bivšim menadžerom Cardiff Cityja Malkyjem Mackayem, koji je pod istragom saveza zbog otkivanja rasističkih, homofobnih i seksističkih SMS poruka, u Belgiji je prašinu podigla novinarka.

Hilde Van Malderen nekoliko je godina izvještavala o fudbalu, tačnije Clubu Brugge, a sada se odlučila u knjizi pod imenom "Toys" (Igračke) otkriti što joj se sve događalo u tom "muškom svijetu".

U knjizi autorica piše o seksizmu koje je doživjela baveći se sportskim novinarstvom, a otkrila je i sadržaj brojnih SMS poruka koje dobivala od fudbalera i trenera.

Tako je od bivšeg fudbalera Club Bruggea dobila poruku: "Znaš li da volim šampanjac? Želim te politi s njim i polizati ga s tebe".

Na lijepu novinarku nisu ostale imune ni sudije, pa je jedan odnjih napisao: "Ne mogu prestati maštati o tebi".

U porukama u prednjačili fudbaleri Club Bruggea, pa je tako jedan bivši napadač ovog kluba napisao Hildi poruku: "Zašto ne bi spavala sa mnom večeras?"

Najdalje od svih otišao je jedan od trener iz belgijske Jupiler ligi koji ju je upitao: "Jesi li ti drolja?"

Bilo je i onih članova Club Bruggea koji su joj predlagali mjesta gdje da se sretnu.

"Utorak. Zaventem (aerodrom). Toaleti. Imaš li hrabrosti?"

"Ne tražim vezu jer sam oženjen. Ali dok god nemaš dečka, ja ću biti tvoj seksfrend", napisao je zaposlenik kluba Zulte-Waregem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.