Spreman da izađe "na crtu" sa konkurencijom

HTC One M8 daleko bolji od prethodnika

Spreman da izađe "na crtu" sa konkurencijom

Sponzorski tekst

 HTC One M8 čini 90 procenta metala, i to brušenog aluminijuma.

Oštre ivice su potpuno eliminisane, aluminijum je dobio još finiju završnu obradu, a debljina modela HTC One M8 od 9.35 mm pada potpuno u drugi plan zbog ergonomski zaobljene pozadine, koja u ruci ostavlja veoma stabilan osjećaj držanja.

Slotovi i dugmići su već standardno pozicionirani na bokovima, pa se sa desne strane nalazi slot za micro SD kartice, tipka za kontrolu jačine zvuka, a na vrhu je dugme za uključivanje i isključivanje, koje skriva IC prijemnik za kontrolu TV-a, kućnog kina i slično. Lijeva strana otkriva mali SIM slot za nano kartice, sličan onome koji se nalaze na iPhoneu. Na donjem dijelu se nalazi priključak za slušalice i micro USB 2.0, koji služi i kao video izlaz preko MHL standarda i podržava USB OTG.

I ovaj dio je izrađen od metala, te je zbog toga otporniji u odnosu na HTC One model, za koji je korištena plastika. Ekran je veći, ima pet inča sa punom HD 1080p rezolucijom, a ovo povećanje je rezultovalo nešto manjim brojem piksela po inču, 441 ppi, ali je zato ekran svjetliji, a boje su mnogo bogatije. Super LCD 3 je zaštićen sa Corning Gorilla Glass treće generacije, a rezolucija od 1920×1080 piksela je ostala ista kao kod HTC One.

Iako je M8 za 2.5 milimetra širi od prethodnika, ipak je uži od konkurencije - Samsung Galaxy S5 i Sony Xperia Z2 modela. Video snimci, igrice i svi sajtovi izgledaju živopisno i jasno, i zaista je uživanje gledati filmove, YouTube ili TV emisije. Prednji dio se odlikuje duplim stereo zvučnicima HTC Boom Sound audio tehnologije.

Njihov maksimalni volumen je poboljšan u odnosu na prethodni model, a zvuk je puniji. To se ne odnosi samo na reprodukciju muzike, već i na sa kvalitet glasa tokom poziva, koji je na visokom niovu, čak i u bučnom okruženju, iako je tokom telefonskih poziva aktivan samo jedan zvučnik. LED lampica je dio perforacije zvučnika, a moguće je prilagoditi stavke za koje želite da treperi.

Desno od zvučnika je prednja kamera, senzori svjetla i blizine. Poleđina otkriva dvije kamere, a u neposrednoj blizini je dvostruki LED blic, te mikrofoni za snimanje zvuka. Kamere su jedan od najintrigantniji detalja ovog uređaja, prednja ima rezoluciju čak pet megapiksela, namijenjena je pravljenju kristalno čistih selfie fotografija, dok dvije poleđinske UltraPixel kamere nadopunjuju jedna drugu u Refocus modu.

Ta funkcija omogućava da se fokusira određeni dio slike - prednji ili pozadinski, kako bi se dobili ljepši efekti. Takođe, kvalitet kamere je značajno unaprijeđen u odnosu na HTC One, pa su fotografije i video jasniji, življih boja, sa nešto više detalja i manje šumova. Kamera nudi i mogućnost automatskog kreiranja integrisanih video klipova o svakom događaju zabilježenom pomoću Zoe opcije, fotografija i video snimaka uz muzičku podlogu i profesionalnu montažu, prelaze i efekte. Novi HTC One i dalje nudi najbolje audio iskustvo u poređenju sa bilo kojim drugim mobilnim telefonom.

HTC BoomSound sa stereo zvučnicima i zasebnim pojačalom pruža glasan, čist i snažan zvuk koji će posebno mlađi korisnici cijeniti, a snažniji je i do 25 procenata u odnosu na prethodnu One generaciju. Baterija kapaciteta 2.600 mAh napona 3.6 V, nije zamjenjiva bez asistencije servisera. Testovi su pokazali da joj gotovo pet časova intenzivnog kontinuiranog igranja ne predstavlja problem, što znači da bi trebala izdržati cjelodnevni standardni rad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.