Dan žalosti - 27. godišnjica genocida u Srebrenici

Da se nikada ne ponovi i ne zaboravi

Dan žalosti - 27. godišnjica genocida u Srebrenici

Eldar Ganibegović

Danas će u Potočarima biti obilježena 27. godišnjica genocida u Srebrenici.

Porodice, prijatelji, komšije žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici već danima pristižu u Memorijalni centra Srebrenica - Potočari gdje će danas biti klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop za još 50 novoidentifikovanih žrtava.

Najstarija žrtva koje će se ukopati ove godine je Husejin Krdžić. On je imao 59 godina kada je ubijen u julu 1995. godine, a najmlađa Salim Mustafić rođen 1979. godine u mjestu Tokoljaci kod Srebrenice koji je u trenutku smrti imao samo 16 godina.

U Federaciji BiH i u Brčkom je 11. juli proglašen Danom žalosti, a SportSport.ba izražava duboko suosjećanje žrtvama i svim Bosancima i Hercegovcima koji još uvijek traže svoje stradale srodnike.

Da se ne zaboravi i nikada, nigdje i nikome ne ponovi.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ja sam imao 16 godina kada se to desilo i nisam bio daleko od mjesta zbivanja. Mogla se smrt u vazduhu namirisat, to nema govora da je pokolj bio, ali brate ovo je sportski portal.....
2 18
PatriotaBiH
Nema zaborava ni oprosta.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi