14. Skijaški kup Srebrna lisica ovog vikenda na Bjelašnici

14. Skijaški kup Srebrna lisica ovog vikenda na Bjelašnici

Sponzorski tekst

14. izdanje Ski kupa "Srebrna lisica" bit će održano na Bjelašnici ovog vikenda 29-31.01.2022 u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH, a u organizaciji Ski kluba „Bjelašnica“. 

Kup "Srebrna lisica" je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH, a dodatno doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije što je prepoznala i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Očekuje se učešće preko 300 takmičara iz BiH, koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su djevojčice i dječaci u dobi od šest do 16 godina. Novost koju nam ovo izdanje kupa donosi je revijalnom utrkom paralelnog veleslaloma za roditelje i djecu, te braću i sestre u subotu 29.01.2022. u 18h.

Kategorije Veselog veleslaloma su:
Slovo A - oba takmičara voze slovo A
Slovo Z - napredna tehnika za oba takmičara
Slovo P - profi kategorija za bivše i sadašnje takmičare
Slovo B – braća i/ ili sestre

Prijave do subote, 29.01.2022. u 12h: [email protected] (molimo naznačiti ime i prezime takmičara i kategoriju) Kotizacije 20 KM će se uplaćivati na dan utrke u u Benetonu. Radujemo se porodičnom druženju!

Početak takmičarskog dijela počinje u nedjelju u 8:30 sati sa disciplinom veleslalom, a nastavak je u ponedjeljak u 9h sa disciplinom slalom. Proglašenje pobjednika bit će isti dan. Dobro nam došli.