14. Skijaški kup Srebrna lisica ovog vikenda na Bjelašnici

14. izdanje Ski kupa "Srebrna lisica" bit će održano na Bjelašnici ovog vikenda 29-31.01.2022 u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH, a u organizaciji Ski kluba „Bjelašnica“. 

14. Skijaški kup Srebrna lisica ovog vikenda na Bjelašnici

Kup "Srebrna lisica" je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH, a dodatno doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije što je prepoznala i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Očekuje se učešće preko 300 takmičara iz BiH, koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su djevojčice i dječaci u dobi od šest do 16 godina. Novost koju nam ovo izdanje kupa donosi je revijalnom utrkom paralelnog veleslaloma za roditelje i djecu, te braću i sestre u subotu 29.01.2022. u 18h.

Kategorije Veselog veleslaloma su:
Slovo A - oba takmičara voze slovo A
Slovo Z - napredna tehnika za oba takmičara
Slovo P - profi kategorija za bivše i sadašnje takmičare
Slovo B – braća i/ ili sestre

Prijave do subote, 29.01.2022. u 12h: [email protected] (molimo naznačiti ime i prezime takmičara i kategoriju) Kotizacije 20 KM će se uplaćivati na dan utrke u u Benetonu. Radujemo se porodičnom druženju!

Početak takmičarskog dijela počinje u nedjelju u 8:30 sati sa disciplinom veleslalom, a nastavak je u ponedjeljak u 9h sa disciplinom slalom. Proglašenje pobjednika bit će isti dan. Dobro nam došli.