Stadion u Manausu nakon SP mogao bi postati zatvor

Prijedlog lokalnog suda

Stadion u Manausu nakon SP mogao bi postati zatvor

Lokalni sud u Manausu predložio je da se stadion u ovom gradu nakon završetka Svjetskog prvenstva preinači u zatvor.

Stadion u koji je uloženo oko 200 miliona eura poslužit će samo za grupnu fazu, na njemu će se tačnije igrati svega četiri meča nakon čega ćnema planova za dalju upotrebu.

Sabino Marques, predsjednik lokalnog suda u Manausu izjavio je da će se u narednoj sedmici poslati zvanični zahtjev da makar jedan dio stadiona posluži kao privremeni zatvor.Zatvor u Manausu prima 300 zatvorenika, a trenutno ih ima više od hiljadu na izdražavanju kazne.

Lokalni ogranak organizatora Svjetskog prvenstva kao i stanovništvo Manausa protiv su ove ideje. Advokatska komora je ovaj prijedlog žestoko osudila, dok je inžinjer koji je projektovao stadion ideju nazvao smiješnom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.