Sudbina je čudo: Tajna veza Selbyja i Leicestera

Dva puta dijele radost na isti dan

Sudbina je čudo: Tajna veza Selbyja i Leicestera

Novi svjetski šampion Mark Selby je vatreni navijač novog engleskog šampiona Leicestera, kluba s kojim je očito u nekoj krajnje neobičnoj vezi.

Leicester je sinoć postao prvak Engleske po prvi put, dok je Selby pobjedom protiv Dinga osvojio svoju drugu titulu na Svjetskom prvenstvu u snookeru, koju je proslavio sa zastavom svog omiljenog kluba.

Ono što je još interesantnije od činjenice da su Selby i Leicester sinoć postali šampioni je situacija od prije dvije godine, kada su također dijelili radost na isti dan.

Tog 5. maja 2014. godine, Selby je savladao O'Sullivana u finalu Svjetskog prvenstva i tako došao do svoje prve titule prvaka svijeta, a istog dana je njegov klub ulicama Leicestera slavio povratak u Premier ligu!

Ko zna, možda se u budućnosti sudbina još koji put poigra sa Selbyjem i Leicesterom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi