Sutra revijalna utakmica očeva i kćerki

U organizaciji UNFPA i NS/FS BiH

Sutra revijalna utakmica očeva i kćerki

Revijalna utakmica između očeva i kćerki, u organizaciji Populacijskog fonda IN-a (UNFPA) i Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana sutra od 16.00 sati u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko".

Izjave za medije predviđene su za 15:45 sati, odnosno 15 minuta pred početak ovog događaja koji se inače održava u sklopu Festivala ženskog nogometa/fudbala, a prisutnima će se obratiti predstavnica UNFPA u BiH dr. Doina Bologa i izvršni direktor Sektora za administraciju NS/FS BiH Adnan Džemidžić.

Inače, kampanja "Izbor, a ne slučajnost!" počela je sredinom juna potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Populacijskog fonda UN (UNFPA) i Nogometnog/fudbalskog saveza BiH koji definira okvire saradnje na promociji ženskog fudbala i rodne ravnopravnosti u BiH.

Od 2016. godine, UNFPA podržava bosanskohercegovački ženski nogomet kako bi podržao ravnopravnost spolova u sportu, razbio rodne stereotipe, poboljšao samopouzdanje djevojaka i žena i doprinio njihovom ukupnom zdravlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi