"Sva negativna energija nestaje kada uđem u bazen"

Upoznajte košarkašicu Mladog Krajišnika iz Banja Luke

"Sva negativna energija nestaje kada uđem u bazen" · Intervju

E. Dindić

Još jedna od ljepotica i sjajna košarkašica, koja svojim umijećem oduševljava na bh. parketima je svakako Nikolina Zubac koja nastupa za ekipu Mladog Krajišnika iz Banja Luke. 

Ova vrsna košarkašica, osim što je sjajna sportašica, bavi se još mnogim stvarima. Nikolina Zubac za SportSport.ba govorila je o svojim počecima, hobijima, protekloj sezoni, da li je zaljubljena...

Odakle ljubav prema košarci?

"Pa što da vam kažem, ljubav prema košarci sam stekla još kao mala. Kada sam napravila prve korake na terenu sa loptom, jednostavno sam znala da je to moja budućnost. Ja i lopta družimo se do dan danas i smatram da ćemo još dugo biti zajedno".

Ko je najviše zaslužan za to što ste počeli da igrate košarku?

"Kao mala tražila sam se, odnosno probala sam da igram mnoge sportove. Međutim kada sam na nagovor svojih roditelja probala košarku, to je bilo to i koristim ovu priliku da im se zahvalim na tome što su me uputili na pravi sport".

Trener koji je ostavio poseban "pečat" na dosadašnju karijeru?

"Teško zaista pitanje, jer imala sam mnogo trenera do sada. Svaki od njih je ostavio utisak na mene, neki dobar, neki loš ali iz svake situacije sam naučila nešto. Ali kada bi morala da izdvojim baš trenera od kojeg sam mnogo naučila onda je to gospodin Drago Karalić koji je pokazao da je vrhunski stručnjak, i od kojeg sam dosta naučila za nepunu sezonu kako nas je trenirao"

Mladi Krajišnik nakon par "sušnih" godina se vratio u sami vrh bh. mkošarke, te je ove sezone zaustavljen je u polufinalu od Play Offa?

"S obzirom da smo jako mlada ekipa, koja je prošle sezone imala dosta povreda, na kraju to treće mjesto koje smo osvojili u regularnom dijelu je zaista veliki uspjeh. Protiv Play Offa smo dali sve od sebe, dogurali do treće utakmice, ali nedostajalo nam je malo sportske sreće i iskustva za plasman u finale. "

Odigrali ste jako dobru sezonu, bili ste prva vedeta tima...

"Ne volim da stavljam sebe u prvi plan, jer ako pobjeđujemo onda to radimo timski, ako izgubimo isto smo sve krive. Što se tiče mene, ja nikada lično nisam zadovoljna i mislim da uvijek može bolje"

Igrali ste za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, što za vas predstavlja igranje za reprezentaciju?

"Igranje za reprezentaciju je zaista jedno divno iskustvo za mene, nadam se da ću biti pozvana i u seniorsku reprezentaciju, međutim to ne zavisi od mene nego od selektora. Igranje za svoju državu je čast i ponos."

Često za vas kažu da ste jedna od najljepših košarkašica u Bosni i Hercegovini, koliko vam je vaša ljepota pomogla u dosadašnjoj karijeri?

"Ma znate kako najvažnije je ostati dobar čovjek. Što se tiče prvog dijela pitanja, hvala na komplimentima, ali ja ne smatram da sam nešto bolja od drugih, karijeru sam izgradila na litrama znoja i to je mjerilo svega. Mada kada se sve sabere, prijaju takvi komplimenti i lijepo ih je čuti"

Imate li neki hobi kojim se bavite u slobodno vrijeme?

"Imam zaista jako malo slobodnog vremena, ali ono što mi je hobi kojeg volim je plivanje. Jednostavno sva negativna energija koja se nakupi tokom sedmice, i sav napor, nestane u bazenu i to su stvari u kojima zaista uživam".

Koju vrstu muzike slušate?

"Znate kako ja sam jedna od onih osoba koji sluša muziku, zavisno od raspoloženja. Ali generalno nemam neki poseban pravac i sve mogu da slušam i sve mi zaista godi, odnosno mogu da se snađem".

Da li je Nikolina zaljubljena i kako izgleda njen idealan partner?

"Trenutno mi ruže na tom polju cvjetaju i zaista sam sretna. Moj idealni partner mora da ima puno razumijevanja, da me poštuje i podržava u svemu. Jer zaista ovo čime se ja bavim istiskuje mnogo napora, odricanja i malo slobodnog vremena."

Poruka za kraj mladim košarkašicama, onima koji se tek žele baviti magičnom igrom pod obručima?

"Nemojte odustajati na prvoj prepreci, jer put do uspjeha je veoma trnovit, svaki dan je novi izazov koji morate savladati kako bih ste stigli na vrh".

Top Komentari

Turgut
AllahAllah bogomi je lijepa crnka bas po mojem meraku. Hiç joj ne treba šminka.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi