Svadba Mesuta Ozila ponovo dobila i političku pozadinu zbog posebnog gosta

Pojavio se i predsjednik Turske

Svadba Mesuta Ozila ponovo dobila i političku pozadinu zbog posebnog gosta

M. Šljivak

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil danas je stao na ludi kamen.

Mesut je danas u Istanbulu oženio dugogodišnju djevojku Amine Gulse, a među brojnim zvanicama našao se i čovjek zbog kojeg je Ozil prošle godine bio pod žestokim kritikama.

To je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Prvi čovjek Turske je veliki prijatelj sa turskim fudbalerom, a danas mu je čak došao i na svadbu.

Ovaj trenutak je naravno zabilježen i kamerom, a komentara je zaista mnogo...

Mesut Ozil i fudbaler Manchester Cityja Ilkay Gundogan su tokom ljeta u Londonu pozirali za fotografe u društvu turskog predsjednika. Sa Erdoganom se fotografisao i Cenk Tosun, fudbaler Evertona, ali se on nije našao u centru pažnje.

Nedugo nakon što su fotografije osvanule na društvenim mrežama, čelni čovjek DFB-a Reinhard Grindel je poručio da nije dobra stvar za Ozila i Gundogana da se slikaju sa Erdoganom koji je u posljednjim godinama zauzeo izuzetno autokratski stav.

"DFB naravno poštuje posebnost situacije u kojoj se nalaze naši fudbaleri koji imaju migrantsku pozadinu, ali fudbal u globalu i DFB promovišu vrijednosti koje gospodin Erdogan ne poštuje dovoljno... Zbog toga nije dobra stvar da naši internacionalci dopuštaju da budu iskorišteni za predizborne kampanje. To sigurno neće pomoći naporima koje DFB ulaže u proces integracije", poručio je Grindel.

Ozil nakon toga nije obukao dres reprzentacije Njemačke, a o svemu je rekao

"Imam dva srca, jedno je njemačko, a drugo tursko. To sam ja koji sam pokazao poštovanje prema predsjedniku zemlje mojih roditelja. Tokom mog djetinjstva majka mi je uvijek govorila da moram imati poštovanje prema svima i nikada da ne zaboravi odakle dolazim i to je ono čega se držim i danas", rekao je Ozil, te nastavio:

"Pričali smo o fudbalu s Erdoganom i naš susret nije imao nikakve veze s politikom ili izborima koji su bili u Turskoj. Za mene nije bilo važno ko je predsjednik ili iz koje stranke, važno mi je bilo da je to predsjednik Turske i turskog naroda. Isto bi se ponašao da je to turski ili njemački predsjednik".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Ma jebo vas vise erdogan ,riknut ce on jednom I izetbegovic ,dodik ,covic,vucic I onaj krmak seselj takodjer
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi