Sve je spremno za veliki rukometni turnir „Sarajevo ljubavi moja“

Sve je spremno za veliki rukometni turnir „Sarajevo ljubavi moja“

Sponzorski tekst

Kanton Sarajevo će od 16. do 19. marta biti domaćin 1. Međunarodnog turnira za rukometne veteranke i veterane pod nazivom „Sarajevo ljubavi moja 2023“.

Uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i brojnih prijatelja turnira, Rukometni klub veterana Sarajevo organizovat će ovaj istinski sportski spektakl na kojem će učešće uzeti čak 32 ekipe s oko 400 učesnika iz zemalja regije.

Cilj turnira, osim sportske dimenzije, jeste na najbolji način predstaviti glavni grad Bosne i Hercegovine brojnim gostima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Sport i turizam imaju neraskidivu vezu, a kvalitetni klubovi i sportisti pojedinci najbolji su ambasadori našeg grada i zemlje, koji grade mostove prijateljstva i imidž Sarajeva kao poželjne turističke destinacije u koju su svi dobrodošli.

Za sve učesnike turnira, organizator je pripremio takmičarsku brošuru u kojoj je objedinjena turističke ponuda Kantona Sarajevo i sve korisne informacije koje će našim gostima osigurati što ugodniji boravak. Brošuru je moguće preuzeti na linku: Brošura Sarajevo ljubavi moja

Za više informacija o turniru „Sarajevo ljubavi moja“ i aktuelnostima, pratite društvene mreže Visit Sarajevo i VKR Sarajevo

Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani „Sabit Hadžić“ na Ilidži, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Čekamo vas da zajedno bodrimo odlične ekipe, uživamo u rukometnoj čaroliji i još jednom pokažemo ulogu dobrih domaćina koju jačamo kroz vrhunska sportska dešavanja, poručuju iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.