Sven Goran Eriksson prevaren za deset miliona funti

Loš lični savjetnik

Sven Goran Eriksson prevaren za deset miliona funti

Slavni švedski stručnjak Sven Goran Eriksson izgubio je deset miliona funti lošim investiranjem, pa je zbog toga bio primoran prodati kuću u kojoj je živio.

Eriksson nije bankrotirao, zaradio je u karijeri više od deset miliona, a samo mu je prijevremeni rastanak sa reprezentacijom Engleske donio sedam miliona. Njegov dugogodišnji savjetnik Samir Kan prevario ga je, kupovao je nekretnine za sebe na Barbadosu, pa je Eriksson na kraju ostao bez ogromnog novca.

Kan mu je ostavio i mnogo dugova i kamata, a sam je proglasio bankrot pa mu Šveđanin ne može ništa, iako je čitava stvar završila na sudu. "Nisam mrzio nikoga, ali Kana mrzim. Bio mi je prijatelj, nije ovo uradio meni, nego mojoj djeci,” izjavio je ogorčeni Šveđanin koji sada radi u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.