Svijet bi se uskoro mogao diviti još jednom Weahu

Timothy se ugledao na slavnog oca

Svijet bi se uskoro mogao diviti još jednom Weahu

Najbolji afrički fudbaler svih vremena George Weah može biti ponosan na svoga sina koji je odlučno krenuo njegovim stopama.

Timothy Weah ima 15 godina, nastupa za mladi tim PSG-a i važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera pariškog kluba u mlađim uzrastima.

Da je naslijedio fudbalski gen od oca pokazao je nedavno na utakmici juniora PSG-a protiv kineskog Šangaja, u kojoj je francuski tim slavio sa visokih 13:0.

Mladi Weah je sam postigao pet pogodaka Šangaju i bio je najbolji igrač utakmice u kojoj je otprilike potvrđeno da kineski fudbal baš i nema blistavu perspektivu i da se u njihovom fudbalu premalo pažnje posvećuje omladinskim selekcijama.

Francuska javnost je oduševljena partijama mladog Weaha, a pojedini stručnjaci mu predviđaju čak i uspješniju karijeru od očeve. George Weah je za vrijeme igračke karijere nastupao za PSG, Monaco, Milan i Chelsea, osvojio je i Zlatnu loptu, pa je pred mladim Timothyjem vrlo ozbiljan izazov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi