Svjetska 'faca' trenutno je broj jedan u Fantasyju

Carlsen briljira i pored šaha

Svjetska 'faca' trenutno je broj jedan u Fantasyju

Midhat Šljivak

Premier liga kao i godinama ranije organizuje Fantasy ligu u kojoj učestvuju milioni igrača širom svijeta.

Svaki vikend donosi borbu za bodove i dosta uzbuđenja, a nakon 17 odigranih kola jedno poznato lice se nalazi na vrhu liste najboljih igrača Fantasyja.

To je šahovski velemajstor i šampion svijeta iz 2018. godine, Norvežanin Magnus Carlsen, koji je tokom vikenda preuzeo vrh Fantasyja.

On je zahvaljujući Mohamedu Salahu, koji mu je kapiten u ekipi, skupio 74 boda prethodnog vikenda, preuzeo vrh Fantasyja.

"Gospodin Carslen već nekoliko godina igra Fantasy, ali ova je najbolja od svih. Njegovo znanje o engleskom fudbalu je nevjerovatno", rekao je Tarjei Svenson novinar koji prati svijet šaha.

Ovako izgleda tim kojeg posjeduje Carlson, a nosi naziv Kjell Ankedal.

Top Komentari

FLINSTON
Treći je, dakle, nije preuzeo vrh...
2 0
ZM1905
Šljivak - copy/paste novinar, pa daj čovječe ne piši nešto o čemu nemaš pojma. Ova vijest je od subote kada je Carlsen bio privremeno prvi, sada je treći.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi