Kćerka Bernieja Ecclestonea žrtva najveće pljačke u povijesti Engleske

Spremna dati šest miliona za stvari koje su joj ukrali

Kćerka Bernieja Ecclestonea žrtva najveće pljačke u povijesti Engleske

Edmir Škorić

Kćerka bivšeg šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea, Tamara (38), doživjela je 2019. godine najveću pljačku u povijesti Engleske.

Njoj su ukrali nakit i novac u vrijednosti od čak 26 miliona funti, a ona nekoliko godina kasnije nudi odgovarajuću nagradu svakome ko joj pomogne da vrati ono što joj propada.

Spremna je onome ko joj vrati nakit dati oko 25 posto od onoga što joj je ukradeno, a to je oko šest miliona funti. Nakit i velika količina novca su iz njene vile u Kensingtonu nestali još 2019. godine.

Ova 38-godišnjakinja bila je na odmoru u Laponiji sa svojim suprugom, njihovom kćeri i njihovim psom, kada se 13. decembra 2019. dogodila pljačka.

U nizu objava storyja na Instagramu koje je podijelila u nedjelju, 38-godišnja je rekla da se "ponašala u stilu Mela Gibsona iz filma Ransom" u pokušaju da vrati neke od svojih stvari, nakon što je "dovoljno dugo čekala" da to urade vlasti.

Oglasi

"Pomisao na te odvratne ljude, koji preturaju po svakoj sobi u mojoj kući, upadaju u moj dom, diraju moje stvari i kradu neke od meni najdragocjenijih stvari, znači da više nikada neću moći nasloniti glavu na počinak u toj kući s istim osjećajem sigurnosti koji sam nekada imala", napisala je Tamara.

Ecclestone je rekla da njena kći "i dalje pita hoće li se provalnici vratiti".

Tri člana bande zatvorena su u novembru 2021. zbog provale. Daniel Vuković, srbijanski državljanin koji je na sudu imenovan kao osumnjičeni četvrti član bande, smatra se da je pobjegao u Beograd gdje su srbijanske vlasti odbile dopustiti njegovo izručenje kako bi se suočio sa suđenjem u Londonu.

Osim jednog para naušnica od 6000 funti koje su zaplijenjene od bande koja je uhapšena u januaru 2020. na aerodromu Stansted, Ecclestone je rekla da ništa od ukradenih stvari njene obitelji nije pronađeno i da je vjerovatno da ih više nikada neće vidjeti.

Nudila je oko 250.000 funti onome ko Vukovića preda policiji u Londonu.

Oglasi

"Ovaj čovjek misli da može odjahati u zalazak sunca sa svim plijenom od pljačke moje porodice i mene", napisala je Ecclestone na Instagramu.

Među ostalim žrtvama spomenute bande bili su bivši engleski nogometaš Frank Lampard i njegova supruga TV voditeljica, Christine, čiji je dom u Chelseaju opljačkan, a tada je nestalo novca i nakida u vrijednosti od oko 60.000 funti.

Tamara se nada da će dobiti stvari koje su nestale, te je spremna da za to plati nevjerovatnih šest miliona funti.

Metropolitanska policija saopštila je da se njihova istraga nastavlja, te da detektivi njihovog specijaliziranog kriminalističkog odjela traže Vukovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi