Tan dobio priznanje: "Uživam u društvu ljubaznih Bosanaca"

'Prijatelj Bosne i Hercegovine'

Tan dobio priznanje: "Uživam u društvu ljubaznih Bosanaca"

Edmir Škorić

Većinski vlasnik upravljačkih prava u Skupštini FK Sarajevo Vincent Tan dobio je priznanje 'Prijatelj Bosne i Hercegovine'.

Tan je dobitnik priznanja Evropskog pokreta u BiH za pomoć u procesu evropskih integracija i gradnje društvene zajednice, piše Dnevni avaz.

Ovo priznanje je u njegovo ime u Čapljini preuzeo član Upravnog odbora FK Sarajevo Ken Čo. 

"Želio bih da zahvalim Evropskoj organizaciji za razvoj u BiH na nagradi. Ovo je izuzetna incijativa Evropske unije. Čast mi je da pomognem ovoj zajednici, zato sam i osnovao fond, koji je sakupio 510.000 KM za bolnice u Doboju i Maglaju. Građani Malezije uvijek su imali dobre odnose i povezanost s građanima BiH. Uživam u društvu Bosanaca najviše zbog njihove ljubaznosti i tople dobrodošlice. Osim toga, vjerujem da je BiH prelijepa zemlja koja zaslužuje da se u nju investira", prenosi Avaz izjavu Tana, koji se osvrnuo na ulogu u FK Sarajevo.

"Investiram u sport preko FK Sarajevo, gdje je moj cilj da pomognem razvoj mlađih generacija kroz razvoj sportskih akvinosti u ovoj zemlji. FK Sarajevo sada posjeduje Akademiju za mlade i Trening-centar Butmir, gdje se radi kako bi veliki broj mladih igrača imao svijetlu budućnost u BiH, uopće, na Balkanu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi