Taribo West pomoću crkve spašavao beskućnike i pomagao im da izbjegnu prostituciju

Bivši igrač Intera i Milana

Taribo West pomoću crkve spašavao beskućnike i pomagao im da izbjegnu prostituciju

Edmir Škorić

Bivši nigerijski nogometaš Taribo West govorio je kako je pomagao beskućnicima.

West je, igrajući za Inter u Italiji, koristio svoju crkvu kako bi pomogao imigrantima, uglavnom svojim sunarodnjacima iz Nigerije. Kada se 2007. godine povukao iz nogometa, osnovao je vlastitu crkvu.

"Iskoristio sam svoju crkvu dok sam bio u Milanu da pomognem beskućnicima i Nigerijcima koji su došli u Italiju i bili primorani na prostituciju", rekao je West za "The Punch" i nastavio:

"Bog nas uči da koristimo sve što lično zaradimo kako bismo poboljšali standard života onih manje privilegovanih, posebno onih koje je društvo otpisalo. Život u Evropi nije lak, to kao da je zemlja ekonomskih izbjeglica".

West je priznao da su mu u crkvu dolazili razni profili ljudi, sa raznim i teškim životnim pričama, a svjestan je da u Nigeriji nije lako živjeti.

"Sistem u Nigeriji ne radi na taj način. U Italiji sistem može da vam pomogne i možete da dobijete pozajmicu. Oni su dobili pozajmice, neki su kupili kola i kuće i postali slobodni. I dalje se čujem sa mnogima od tih ljudi koje smo spasli", zaključio je West.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi