Nadao se velikom potpisu, snimao je trening na Instagramu, a zatim se čuo jauk
Foto - Screenshot

Tarik Cohen teško povrijeđen

Nadao se velikom potpisu, snimao je trening na Instagramu, a zatim se čuo jauk

Midhat Šljivak

Velika nesreća zadesila je nedavno 26-godišnjeg igrača američkog fudbala Tarika Cohena.

Nesretni running back doživio je tešku povredu Ahilove pete, a ovoj povredi svjedočile su hiljade gledatelja koji su uživo pratili njegov trening.

Cohen je uživo na Instagramu želio pokazati kako se sprema za novu NFL sezonu u kojoj je očekivao veliki potpis, no nažalost njega određeno vrijeme neće biti na terenu.

Dok je radio vježbu ovom 26-godišnjaku je pukla Ahilova peta. Pucanje se jasno moglo čuti na snimku, baš kao i jauk nesretnog fudbalera.

Tarik Cohen je u NFL stigao 2017. godine. Igrao je odlično u dresu Chicago Bearsa, a godinu dana kasnije je čak bio i Pro Bowl igrač.

Međutim, od 2020. godine njega pogađa nesreća za nesrećom. Pokidao je ligamente koljena te godine nakon što je odigrao 51 uzastopnu utakmicu za Bearse. Od tog trenutka se pojavio na samo još tri utakmice.

Nova nesreća stigla je u maju prošle godine. Ubijen mu je brat blizanac Tyrell, a sada je i on doživio još jednu izuzetno tešku povredu, jednu od najtežih u svijetu sporta.

Srećom, Cohen je uspio ugrabiti ugovor od 17 miliona dolara prije dvije godine, pa je koliko-toliko osigurao budućnost, ali očekivao je da će se naredne sezone vratiti u velikom stilu.

Planovi su mu nažalost propali, ali svakako se nadamo da će ovaj sjajni running back da se vrati na teren još bolji nego što je bio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi