Prešao na islam, otkrio novo ime, pa poručio da se "samo šali"

Vjera da, ime ne

Prešao na islam, otkrio novo ime, pa poručio da se "samo šali"

Edmir Škorić

Nogometaš Arsenala Thomas Partey je prije nekoliko dana saopštio kako je prešao na islam.

Veznjak iz Gane nedavno se odlučio na ovaj potez, potom je otkrio i zašto je napravio ovaj veliki životni korak. To je njegova prelijepa djevojka Sara Bella koja je muslimanka.

"To je djevojka koju volim. Odrastao sam s muslimanima i meni to ne predstavlja nikakav problem", rekao je Partey, koji je potom rekao da se sada zove Yakubu.

"Već sam oženjen sa Sarom. Moje muslimansko ime je Yakubu", saopštio je Thomas Partey.

Bivši igrač Atletica je, međutim, sada otkrio da se i dalje zove Thomas i da se samo šalio u vezi promjene imena u Yakubu.

"Samo sam se šalio, sada sam ponovo Thomas", napisao je veznjak Arsenala na Twitteru uz nekoliko smajlija.

Ovaj 28-godišnjak sada se pridružuje nizu igrača koji su prešli na islam, uključujući Paula Pogbu, Francka Riberyja, Nicolasa Anelku i Emmanuela Adebayora.

Top Komentari

makelele
Po islamu ne treba mijenjat ime kod prelaska na Islam, bitno je samo imati ime sa lijepim znacenjem. A kad muslimani svom djetetu daju ime ne mora bit tursko il arapsko, mogu se dat i germanska, talijanska, engleska, srpska imena ne bitno, sva ta imena su u redu ako nemaju ruzno znacenje. Ja poznajem i Slobodana i Dragana, obojica od rodjenja muslimani bosnjaci. Al kod nas vrijede drugacija pravila i ljudi se bave samo sa fasadom, malo ko se bavi sobom i svojim zivotom.
2 1
Zoilomas
Safatali ga neki arapi pa ga htjeli preimenovati u Orhana a on ih provalio ko nove acer patike bruda
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti