Nekada mačka među stativama je danas prava mašina: Da vidim hoće li žestoki momci dostići moj nivo
Foto - Facebook

Tim Wiese je od sebe stvorio zvijer

Nekada mačka među stativama je danas prava mašina: Da vidim hoće li žestoki momci dostići moj nivo

M. Šljivak

Tim Wiese nekada je važio za jednog od najboljih golmana njemačke Bundeslige. Slavu je stekao nastupajući za Werder i među stativama je bio prava mačka.

Wiese je za razliku od mnogih fudbalera po okončanu karijere 2014. godine odlučio da se posveti drugom sportu. Odlučio je da se oproba među kečerima i potpuno je izmijenio izgled svog tijela.

Kratko je trajala njegova zaluđenost profesionalnim hrvanjem. Pojavio se Wiese u nekoliko događaja WWE federacije, ali u ovom sportu za njega nije bilo budućnosti.

Pokušao se vratiti fudbalu 2017. godine. Nastupio je u jednoj utakmici za osmoligaša Dillingen i najavljivao je mogući povratak i među stative u Bundesligi.

"Pitam se zašto sam odustao od fudbala. S obzirom na to da je ovo moja prva utakmica, mislim da je prošlo dobro. Sada želim ponovo u Bundesligu, vjerujem da sam dovoljno dobar da budem tamo", rekao je Wiese nakon debija u dresu Dillingena.

Oglasi

Međutim, tu se njegov san završio. On više nikad nije stao među stative, a danas nekadašnji fudbaler radi kao fitness trener.

Taj mu posao ide jako dobro. Na njegovom profilu piše da od ljudi stvara mašine i ako je suditi po fotografijama, to je zaista tako.

Treninzi koje vodi Wiese su zaista žestoki. I on sam je zaista prava zvijer i jednostavno puca od snage i mišića.

"Da vidim hoće li žestoki momci dostići moj nivo. Vježbanje je za mene kao kisik. Bez treninga nema života", riječi su Wiesea.

Pored toga što je veliki ljubitelj vježbanja i teretane, Wieseovo ogromno tijelo je ispunjeno brojnim tetovažama i on očigledno uživa u svemu što radi.

Top Komentari

Noone
Propo si ti time
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi