To je naš Asmir Begović: Zbog žena u pink rukavicama

Posebna oprema za bh. golmana

To je naš Asmir Begović: Zbog žena u pink rukavicama

Osmi mart na svijetu se obilježava kao Dan žena, a gotovo svi sportski kolektivi, klubovi i pojedinci su svojim sportistkinjama, članicama i navijačicama čestitali ovaj praznik.

Iako je praznik bio prije nekoliko dana prvi čuvar mreže fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine će u utakmici 29. kola engleskog Premiershipa nositi posebno dizajnirane rukavice u znak pažnje i podrške ženskoj populaciji.

Brend Sells, čije Begović rukavice nosi već duže vrijeme, za ovu priliku je dizajnirao posebne rukavice u pink boji. Asmir je ove rukavice već predstavio na svom zvaničnom Instagram profilu, a one će nakon susreta završiti na aukciji. Novci od prodaje biti će usmjereni u Fondaciju Asmir Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.