Top 10 najskupljih domova slavnih fudbalera

Top 10 najskupljih domova slavnih fudbalera

10. Lionel Messi

A. Haznadarević

Kako samo od jednog ugovora zarade pravo bogatstvo, najpoznatiji fudbaleri imaju mogućnost da žive potpuno luksuznim životom. To svakako znači da su ovi jako dobro plaćeni sportisti vlasnici nekih od najzanimljivijih nekretnina. U nastavku, donosimo pregled deset najskupljih domova slavnih igrača.

Iako se smatra najvrednijim igračem na svijetu, te generalno možda i najboljim svih vremena, Leo Messi je vlasnik tek 10. vile po vrijednosti u svijetu fudbala. Njegova "ekološka vila" praktično je još uvijek u izgradnji, a cijeli projekat je dospio u javnost budući da se radi o jako zanimljivom dizajnu inspirisanim fudbalom. Cijelo imanje iz visine izgleda kao fudbalski teren, a arhitekti prilikom dizajniranja same vile su inspiraciju pronašli u fudbalskoj lopti. Koliko će koštati do samog završetka izgradnje, to svakako nije poznato, pa je otvorena mogućnost da se na kraju nađe na nekoj od viših pozicija ove liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.