Top 3 najuspješnije strategije u  fudbalskom klađenju

Top 3 najuspješnije strategije u fudbalskom klađenju

O. Lekić

Kada se klade na fudbal, igrači u osnovi donose samo dvije odluke. Koja opklada? I koliko uplatiti?

Klađenje je vrlo jednostavno, ali kako osvojiti novac u fudbalskom klađenju je veliki problem. Osim oslanjanja na znanje i sreću, morate se opremiti nekim efikasnim strategijama klađenja. Dugoročno će to biti od velike pomoći.

Ako želite da se provedete loše u sportskom klađenju, uđite u to bez strategije. To je jedan od najlakših načina na koji možete izgubiti sav svoj novac kad god se kladite. Jedna od stvari koje odvajaju uspješne kladioničare od neuspješnih su prakse koje se koriste u klađenju. Uspješni kladioničari razumiju da je sportsko klađenje raznoliko i prilagođavaju svoj pristup određenoj igri. Štaviše, oni jasno razumiju strategije i ne klade se na osnovu prve strategije na koju naiđu.

Top 3 najuspješnije strategije za kladioničare će odgovoriti na dva velika pitanja iz uvoda ovog teksta. U isto vrijeme, daje korisne savjete o bitnim stvarima vezanim za sportske kladionice kao i o održavanju psihologije kako bi se maksimizirao prihod od klađenja. Slijedite strategije u nastavku ako želite maksimizirati svoje šanse za pobjedu.

Provjerite činjenice

Za precizno i efikasno fudbalsko klađenje igrači moraju prikupiti i analizirati što više informacija o predstojećoj utakmici. Za pouzdane i ažurirane statističke podatke o duelu dva tima na koje se želite kladiti, najbolje je da posjetite fudbalske web sajtove koje nude najaktuelnije podatke iz svijeta fudbala. Najvažnije od kojih su sljedeće informacije: Rang pozicija dva tima na prestižnoj međunarodnoj rang-listi (npr. FIFA) i ljestvici trenutnog turnira. Historija sukoba dva tima: bore li se dva tima međusobno ili ne? U prosjeku, koliko golova se postigne po međusobnoj utakmici.

  • Učinak dva tima u posljednje vrijeme: da li su u pobjedničkim ili gubitničkim nizovima?
  • Nivo žeđi za bodom dva tima: Da li je potrebno pobijediti ili samo održati neriješeno?
  • Gustina rasporeda 2 tima: Da li igrači moraju igrati mnogo utakmica za kratko vrijeme?
  • Postava: Situacija sa povredama, kazneni kartoni, glavna snaga dva tima?

Ne stavljajte loše opklade

Ovde spadaju vrste opklada koje često fluktuiraju, kladionica neprestano mijenja kvote kako bi vas navela da se kladite. Obično ove vrste opklada imaju veoma dobre kvote, ali je malo vjerojatno da ćete ih naplatiti tako da je procenat za dobitak veoma nizak.

Da biste zadržali kapital i osigurali svoje opklade, trebali biste se kloniti ove vrste loših opklada. Kladite se samo na poštene kvote sa malo ili nimalo volatilnosti kako biste imali sigurnost.

Strategija budžeta za klađenje

Ako otvorite prava vrata, imat ćete 70% šanse za izlaz. Odabir pravog iznosa opklade po igri će vam pomoći da povećate ovu vjerovatnoću na 80-90% na duži rok. Odnosno, klađenje će biti profitabilno nakon ne samo jedne već više uzastopnih opklada.

  • Dvostruka opklada: kladite se na sljedeću utakmicu da biste udvostručili profit iz prethodne
  • Kladite se na do dva tržišta/vrste igara, maksimalno tri meča/dan
  • Kladite se do 50-70% ukupnog kapitala.

Psihološke strategije

Držite se strategije

Klađenje na fudbal izostavlja kratkoročno ulaganje, ali i igračima je potrebno određeno strpljenje. Novim igračima će trebati neko vrijeme da steknu iskustvo prije nego počnu dobijati solidan novac. Za igrače koji imaju malo iskustva u primjeni strategija, moraju se strpljivo držati zacrtanih strategija.

Uticaj psihologije gomile

Neki od nas imaju sposobnost da se klade i dobro prosuđuju situacije. Ali desi se da se igrač predomislio u zadnji čas jer se kladio sa prijateljima. Ovo je vrlo laka greška za napraviti u svijetu amaterskih kladioničara. Morate zapamtiti da je nemoguće da svi pobjede. Dakle, kladionica uvijek ima razne trikove da namami slabe igrače u svoju zamku. Konkretno, u fudbalskom klađenju, praćenje gomile je najkraći put do gubitka.

Ostanite budni

U svakom meču, morate pogledati koeficijente i primijeniti određenu strategiju da pravu opkladu. Apsolutno se ne kladite divlje, nemojte se kladiti zbog osjećaja prema svom omiljenom timu. A posebno treba biti oprezan sa mečevima sa kvotama koje se učestalo mijenjaju neposredno pre utakmice. Ovo je najvjerovatnije zamka kladionica.

Zadržite svoj um i kontrolirajte se

Morate se suzdržavati. Pobjeđivati bez pohlepe, gubiti bez obeshrabrenja. Najbolje je sastaviti plan klađenja sa očekivanom dobitnom opkladom i prihvatljivim gubitkom. Ako se novac u vašem džepu poveća/smanji na ovaj nivo, trebalo bi da prestanete bez obzira da li dobijate ili gubite.

Pogotovo kada imate lošu sreću. Bilo koju opkladu koju izgubite, gubite (6-8 uzastopnih gubitaka). Ponekad to može biti i zbog igranja pogrešne strategije, trebali biste razmisliti o prestanku igranja na nekoliko dana da razbistrite svoj um. Kao i da pregledate svoj način klađenja sa problemima na početku da biste ih promijenili u sljedećoj opkladi.

Odaberite renomiranu kladionicu

Odabir renomirane kladionice u fudbalskom klađenju je veoma važan. Ako igrate kod kladionice lošeg kvaliteta, doći će do nekih situacija kao što su:

  • Opklade nisu raznovrsne
  • Dobitne opklade ne isplaćuju bonuse
  • Korisnička služba ne odgovara
  • Lažna promocija
  • Izvršavanje isplata je veoma teško

Zaključak

Dugoročno, gore navedeni problemi će imati značajan uticaj na vašu psihologiju i kapital. Stoga, odaberite renomiranu kladionicu da iskusite najbolje fudbalsko klađenje.

Najlakši način da stalno gubite novac kao igrač je da nemate strategiju sportskog klađenja. Jedna od stvari koja tipično odvaja uspješne i profesionalne igrače od neuspješnih je korišćenje strategije klađenja. Uspješni igrači prepoznaju da „jedna veličina“ ne odgovara svim sportovima i igrama, te mogu prilagoditi svoj pristup igri koja je pri ruci. Ali iznad svega, oni imaju lično uvjerenje u ove strategije i ne čine svoj potez sa svakim prijedlogom na koji naiđu.

Iznad je sažetak strategija i načina igranja fudbalskog klađenja koje dugogodišnjim kladioničarima uveliko olakšava put do pobjede. Ako smatrate da je iskustvo klađenja koje nudimo razumno, isprobajte ga i osjetite učinak. Želimo vam uspješnu klađenje i puno sreće!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.