Totti i Florenzi mogu da se postide Pjanića

Pjanić pravi poliglot

Totti i Florenzi mogu da se postide Pjanića

Edmir Škorić

Miralem Pjanić je, što vjerovatno svi znate, pravi poliglot.

Bh. reprezentativac prednjači u svlačionici Rome kada je u pitanju poznavanje stranih jezika.

Pjanić, pored maternjeg, zna još engelski, njemački, italijanski i francuski. Njegovo poznavanje stranih jezika zaista ga čini posebnim u svijetu nogometa.

Procurila je i zanimljiva lista - igrači Rome i strani jezici. Neki poput Tottija i Florenzija, te De Sanctisa poznaju samo italijanski jezik, a mladi Salih Ucan zna isključivo maternji - turski jezik.

Radja Nainggolan se, poput Pjanića, može pohvaliti velikim poznavanjem stranih jezika. Pored maternjeg holandskog jezika, on dobro govori engleski, francuski i italijanski.

Kod Edina Džeke je navedeno da zna engleski i bosanski jezik, a uvjereni smo da mu dobro ide i njemački, budući da je igrao u Wolfsburgu.

Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti