Toyota Prius  - apsolutna ušteda goriva!

Toyota Prius - apsolutna ušteda goriva!

M. Skaka
Teme:

Iako Toyota nastavlja da širi hibridnu tehnologiju i na ostale modele svojih auta, Prius je i dalje naprepoznatljiviji Toyotin proizvod s integrisanim Hybrid Synergy Drive sistemom.

Prius i dalje zadržava svoju reputaciju na polju tehnoloških inovacija. Svaka generacija Priusa uvodi najnovija tehnološka dostignuća u svoj segment, obično mnogo prije nego ostali automobili iz iste klase.

S dva električna motora i EV načinom rada, koji omogućava rad samo na struju, Prius omogućava svojim vlasnicima užitak vožnje kroz snažno ubrzanje i lakoću upravljanja. Ono što nije zanemarljivo jeste i potrošnja goriva, najpovoljnija u klasi, te visoke aerodinamične performanse. Prostrana unutrašnjost i napredna tehnologija, ujedno jednostavna za korištenje, nadopunjene su dizajnom baziranom na senzorima.

Prodaja Priusa je premašila brojku od 2,4 miliona automobila na svjetskom nivou, dajući mu time reputaciju pouzdanog i izdržljivog vozila s niskim troškovima održavanja. Prema 2012 TÜV izvještaju o dugotrajnoj pouzdanosti i kvaliteti vozila (izvještaj objavljuje vodeće njemačko udruženje za tehničku inspekciju) Prius kontinuirano ima najmanji broj kvarova.

Prius je potpuno hibridno vozilo, za potpuno zadovoljstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.