Tragična sudbina napadača: Prodaje hljeb da bi preživio

Cabanas radi kao pekar

Tragična sudbina napadača: Prodaje hljeb da bi preživio

Midhat Šljivak

Salvador Cabanas je prije nekoliko godina redovno tresao mreže u dresu reprezentacije Paragvaja, te u meksičkoj ligi. 

Januar 2010. godine donio je kraj karijere ovom sjajnom napadaču. Cabanas je započeo raspravu u jednom meksičkom baru sa poznatim vođom narko-kartela, a sve je završilo tako što je upucan u glavu. 

Iako je imao male šanse da preživi, ljekari su mu uspjeli spasiti život. Metak mu je ostao u glavi, ali ga je ova tragedija mnogo koštala. Žena ga je napustila, djecu ne viđa, izgubio je preko 12 miliona dolara, a fudbalu se nije mogao vratiti.

Međutim, i pored toga što je izgubio sve, Cabanas se nije predao. Zaposlio se kod roditelja kao pekar, te trenutno razvozi hljeb po Asuncionu i okolnim predgrađima. Priču je podijelio s paragvajskim medijima, a njegov život izgleda kao nevjerovatno dobro napisan scenarij za film.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.